суббота, 18 апреля 2015 г.

Сучасне мистецтво акварелі яке я обожнюю

Акварель часто називають самою неслухняною, найкапризнішою фарбою. З нею важко працювати, її важко зберігати, вона непередбачувана і вимагає від художника максимальної зосередженості. Зате ті, кому вдалося її "підкорити" і "приручити" знають секрет створення по-справжньому приголомшливих робіт, дивлячись на які задаєшся єдиним питанням "Кому вони продали душу, щоб так малювати?"

Представляю галерею по-справжньому атмосферних, яскравих і талановитих робіт. Це саме те сучасне мистецтво, якому несоромно зізнатися в коханні.

Сонячні пейзажі Фаустіно Мартіна Гонсалеса

Іспанська аквареліст Фаустіно Мартін Гонсалес (Фаустіно Гонсалес Martin) відчуває особливу пристрасть до зображення перехідних станів природи: зміни пір року або часу доби. У його картинах багато світла, повітря, переважають непомітні спокійні кольори. Це акварель в класичному сенсі: перетікають фарби, торжество емоцій і настрою.

Емоційний реалізм Стіва Хенкса

Обличчя людей на більшості картин художника затемнені або повернені у бік. Це зроблено для того, щоб виразити емоції і щоб тіло "говорило". "Я завжди намагався показати світові тільки позитивні моменти життя. Я сподіваюся, що мої роботи приносять радість, умиротворення і затишок в життя глядача ", - говорить Хенкс.

Торжество кольору Анни Армоні

Молода українська художниця Анна Армонія буквально закохана в колір, тому її пейзажі неможливо ні з чим сплутати. Армонія пише дуже сміливо, що надає експресії її роботам. Розлітаються бризки буквально підривають кожне зображення, перетворюючи лісу, стежки і озера в казкове королівство.

Примарні пейзажі Томаса Шаллера

Aрхітектор і художник Том Шаллер (Thomas Schaller) після своєї 20-річної кар'єри архітектора в Нью-Йорку оселився в Каліфорнії, де присвячує живопису цілі дні. Вже довгий час він вважається одним з кращих архітектурних пейзажистів світу. Шаллер отримав величезну кількість престижних премій і нагород за свої художні роботи.

Магія гіперреалізму Станіслава Золадза

Гіперреалістів Станіслав Золадз (Станіслав Zoladz) народився в 1952 році в Польщі, художню освіту здобув у Краківській академії красних мистецтв. Він почав малювати аквареллю ще в дитинстві і відточував свою майстерність протягом довгих років. У роботах Станіслава домінують природні види і світло. Про присутність людини нагадують лише похилені будинки на горизонті, старі човни, занедбані трактори. Картини наповнені спокоєм і умиротворенням.

Танцюючі міста Бернхарда Фогеля

Слово, яке найкраще передає стилістику австрійського майстра Бернхарда Фогеля (Bernhard Vogel) - свобода. Головне в його міських пейзажах - не достовірні передачі, а цілісність настрою, експресія, енергетика. Художник знаходить справжнє натхнення при роботі з натурою. Він визнає, що відмінні пейзажі можна створювати по фотографіях і ескізах в зручній студії. Але тільки робота на місці надає картинам переконливість.

Життя в рожевому кольорі Ріти Зодке

Рита Зодке (Рита Zaudke) наполовину італійка. Вона часто приїздила на батьківщину своєї матері і надихалася італійською культурою, мальовничими селами, архітектурними шедеврами. Її Італія - сонячна і тепла, залита світлом, наповнена ароматом квітів. Це країна радості і щастя - Dolce Vita як вона є.

Дощова акварель Лін Чінг Че

Талантлівому художнику Лін Чінг Че (Lin Ching-Че) 27 років. Його надихає осінній дощ. Похмурі міські вулиці викликають у хлопця не тугу і смуток, а бажання взяти в руки пензель. Лін Чінг Че пише картини аквареллю. Різнобарвною водою він оспівує дощову красу мегаполісів.

Умиротворені пейзажі Джозефа Збуквіча

Сьогодні австралієць хорватського походження Джозеф Збуквіч (Джозеф Збеквік) вважається одним із стовпів акварельного малюнка в усьому світі. Художник закохався в акварель буквально з першого мазка, його вразила неприручений і індивідуальність цієї техніки.

 Лірична акварель Лю Маошана

Небагато художники використовують колір і лінію так витончено і делікатно, як це робить віце-президент Академії китайського живопису Лю Маошан (Liu Maoshan). Йому вдається дивним чином поєднувати у своїх роботах строгість європейської класичної живопису, легкість сучасного імпресіонізму і відточену деталізацію китайської пейзажної картини. Тонкість, ліризм і прозорість - основні риси акварелей Маошана.

Кипляча акварель Аруша Воцмуша

Під псевдонімом Аруша Воцмуш ховається талановитий художник із Севастополя Олександр Шумцов. Про своїх картинах художник говорить так: "Я нічого нікому не намагаюся доводити своїми роботами. Я в першу чергу отримую задоволення. Це - чистий наркотик творчості. Або чисте життя - без допінгу. Просто диво ".

Комментариев нет:

Отправить комментарий